Meniu Închide

Un nou hobby

De la un timp eram în criză de hobby-uri. Doream să fac de toate, dar nu știam care hobby cu adevărat mi se potrivește.

Am încercat să cânt la ukulele, să pictez, să cânt iarăși la pian, să schițez, să fotografiez, să fac montaje. Un haos, nu mă puteam perfecționa la toate.

Într-o zi am decis să mă bag pe partea de printare de obiecte și mi-a plăcut. M-am aruncat pur și simplu cu capul înainte și am luat o imprimantă 3D.

După ce am făcut primul print, era prea ciudat să las modelul așa, culoarea materialului. Am vorbit cu un coleg de muncă și am descoperit nișa de miniaturi. Cam tot ce ține de printat, șlefuit, dar mai ales pictat.

Am pornit la shopping și m-am întors acasă cu vreo tuburi de vopsele acrilice și un tub de grund pentru plastic. Ușor, ușor am învățat noi tehnici de pictat, am cerut păreri dar și sfaturi și mi-am perfecționat tehnica. Am observat că o bună metodă pentru a primi feedback este să postezi în subreddit-urile dedicate pe Reddit.

Acum nu îmi doresc decât ca atunci când iau o pauză, să mă pun la măsuța de lucru și să pictez un nou model, să încerc o nouă tehnică învățată și să mă perfecționez.

Acest hobby este ca un microb, acum experimentez noi materiale, dar mă aventurez și spre modele mai complexe care necesită suporți și care sunt pentru dimensiuni reduse.

Nu am mai acordat atâta pasiune și timp pentru un hobby de când eram la Palatul Copiilor la cercul de Modelism și pregăteam modele pentru concurs.

Voi ce hobby-uri aveți?

Alte articole

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Iulian
2 years ago

Super!
👌

Adrian Bolocan
2 years ago

Momentan mă chinui cu fotografia. Dar, la fel cum ziceai și tu, îmi place să încerc chestii noi. Iar după festivalul de blues, s-a născut dorința de a-mi cumpăra o muzicuță. Am încercat în trecut chitara clasică, dar nu prea m-am ținut de ea…

2
0
Ce părere ai despre ce am scris?x
()
x