Meniu Închide

Review: Xiaomi Populele 2

Aveam niște bani puși deoparte, profitul generat dintr-un mini proiect și m-am decis să-mi iau ceva util, ca și răsplată pentru munca depusă.

Descoperisem aplicația Banggood și răsfoind prin produsele de la Xiaomi, am dat de o ukulea interactivă, modernă, pentru începători. Produsul poate fi vizualizat aici.

Xiaomi Populele 2

Ukulele Xiaomi Populele 2

Am dat în jur de 100$ și a ajuns în două săptămâni cu DHL-ul din Germania. Mi-am luat fix varianta de mai sus, dar nu văzusem imprimeul cu fața de cățel. L-am acoperit cu un sticker după.

De ce am ales acestă ukulea?

Mi-am dorit de mult timp să cânt la una, iar procesul de învățare al acordurilor mi se pare lent, în general. Ai varianta de a lua lecții sau de a fi autodidact și să înveți de pe YouTube, Google, etc. La acest model mi-a plăcut că se sincronizează cu telefonul/tableta și ai aplicație dedicată pentru a învăța să cânți. Dar asta nu e tot, freturile sunt luminate LED, și pe acestea se luminează acordurile pe care urmează să le cânți.

SmartSelect 20210315 142122 Banggood

Aplicația lor mi-a plăcut la nebunie. Îți poți acorda ukuleaua cu telefonul, înveți acorduri prin jocuri și ai nivele de dificultate in funcție de progresul tău. Ca și o simplă idee, jocurile sunt împărțite pe lumi în care ai cântece. Cântecul respectiv îl înveți de la a repeta acordurile și adunând puncte dacă le nimerești. Aplicația se sincronizează cu microfonul telefonului și Îți recunoaște acordurile.

Ukuleaua mi-am luat-o când eram în lockdown, deci am avut timp să învăț și să o testez. Aceasta este de dimensiune medie, din materiale de calitate și este de tip concert (se aude excelent).

MVIMG 20200702 0914417E2
Xiaomi Populele 2 este cea portocalie din partea stânga. Față de ukuleaua soprano din mijloc, este mai voluminoasă și are câteva freturi în plus.

Mulțumită acestei ukulele de începători, am învățat acordurile și bătăile jucându-mă,și prin repetiție. Bineînțeles totul a fost interactiv.

Mai târziu am renunțat la ea și am donat-o, ca un alt începător să își poată începe drumul. Acum am rămas cu cea mică de la Fender. O recomand celor care vor să învețe ceva nou sau care vor să o facă cadou cuiva drag. Poate fi primul pas spre un instrument muzical.

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Pato Basil
3 years ago

Din păcate nu pot decât să apreciez muzica, fiindcă nu simt că am ureche muzicală sau înclinație pentru domeniu. Ador muzica live fie ea, clasică, modernă sau lăutărească vibe-ul este diferită când ți se cântă la masă spre exemplu sau când participi la un concert.
Sper ca fata mea sa fie atrasa de arte mai mult decât mine.
Voi incerca sa o indrum să încerce cat mai multe lucruri pentru a putea descoperi ce ii face plăcere.

Adrian Bolocan
3 years ago

Mi-e rușine de faptul că am o chitară pe care se pune praful de ani buni și nu am reușit să învăț mai nimic la ea.

Iulian
Iulian
3 years ago

Super-tare! Spor! Mă bag și eu pe pian când mai trece pandemia asta!

trackback

[…] încercat să cânt la ukulele, să pictez, să cânt iarăși la pian, să schițez, să fotografiez, să fac montaje. Un haos, […]

7
0
Ce părere ai despre ce am scris?x
()
x