Meniu Închide

Review: Google Nest mini 2 (H2C)

Anul trecut avusesem nevoie de o lampă pentru birou, așa că am dat o fugă până în Ikea și am luat un lampadar. Am montat un bec economic și o aprindeam manual din comutator. După cateva zile, o uitam aprinsă și îmi era lene să mă deplasez până la ea.

Pasul următor, am luat un bec smart, ceva de la TP-Link, cât să testez toată treaba asta cu smart things și automatizare. În regulă, aveam din aplicație setat când să se stingă și când să se aprindă și culorile preferate a luminii. La fel, a fost interesantă experiența vreo săptămână.

După, mi-am dat seama că vreau să aprind și să sting lampadarul fără să mai intru de fiecare dată în aplicație. Așa că mi-am activat și setat asistentul Google pe telefon și am integrat becul cu Google Home. Doar strigam „Hey Google”, apărea dialogul și îi ceream sclavului să se supună. Deja experiența era la alt nivel.

Cum sunt un tip care consuma muzică în mare parte din timp și profită de abonamentul la Youtube Music la maxim, îmi doream și o boxă smart și uite așa am ajuns la cea din titlu. Era Black Friday, cei de la evomag aveau ceva soldare (100 lei), prețul chiar era redus și am luat o bucată de Google Nest mini 2 (H2C).

Am setat-o, sincronizat-o cu nebuniile mele și mi-am pus sclavul la treabă. Viața parcă e mai frumoasă acasă de când cu conserva asta. Sting, aprind lumini, pun muzică, mai întreb de vreme și mai sting sau aprind televizorul când nu găsesc telecomanda.

Totuși, sunt momente și când sclavul o ia pe ulei și te întrebi dacă îți este bântuită casa sau dacă acesta se revoltă. Recent nu mai dorea să îmi execute nicio comandă și nu puteam să mai opresc muzica. I-am dat un capac, i-am luat curentul și s-a astâmpărat.

wp 1644227720324

Cea mai ciudată experiență a fost in miezul nopții, când total aleator, a început să fluiere într-un ritm repetitiv. La fel, palmă peste față, repetă după mine cine este șeful, luat curentul și s-a potolit.

Recomand cutia celor care doresc niște automatizări prin casă, niște interacțiune cu un asistent virtual, dar și iubitorilor de muzică. Nu o fi cine știe ce device premium, dar îșiface treaba cu brio. PS: La volum mic, se aude un bass forțat.

Pentru cei cu timp liber și singuratici, puteți juca Trivia cu asistentul Google (Play Lucky Trivia). Pentru alte comenzi mai aparte, click aici.

Alte articole

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Bucur
2 years ago

Recomand, e foarte buna. Am gasit la Altex la promotie.

Iulian
2 years ago

Te-ai mai făcut cu o jucărie 🙂

2
0
Ce părere ai despre ce am scris?x
()
x