Meniu Închide

Tendinita ahileana – cum niste tenisi te pot accidenta

Da, am dat cu bata in balta luandu-mi o pereche de New Balance care aparent avea talpa doar din spuma. Ce a insemnat asta? Pai mi-am facut varza ambele tendoane ale lui Ahile.

Anul trecut mi-am luat prima pereche de New Balance. Erau si foarte lejeri si nu am obervat ca talpa este doar din spuma si nu are pic de duritate.

De fel merg foarte mult pe jos, kilometri chiar. Am mers cu ei anul trecut in Mexic, totul bine, pana recent cand am fost in Spania.

Am mers cam 30-40k de pasi pe zi cu ei si in Madrid mi-au pus capac. Incepusem sa merg stramb si m-a observat sotia. Era momentul cand tendoanele incepusera sa fie afectate. Talpa se tocise putin in interior si incepusem sa pasesc inclinat.

Cam asa de bine mergeam

Urmatoarele zile cand am ajuns acasa, a inceput chinul. Am avut o durere constanta si nu puteam sa mai pasesc. Imi venea sa mi tai gleznele inainte de culcare.

Am fost la ortoped, tendinita ahileana bilateral, ia si baga tratament 10 zile si suporta durerea cu tot cu antiinflamatoare. A trebuit sa nu fac miscare, ce m-am mai tarat sau schiopatat prin casa.

Acum am terminat tratamentul, mai am dureri, dar nu constante ci la miscari sau pasit. Trebuie sa trec prin recuperare medicala cu fizioterapie si kinetoterapie.

Nu mai am rezistenta la mers, nu mai pot sta mult in picioare, apare depresie de neputinta, cam asa de fun este. Si totul de la o pereche de tenisi…

Mi-am luat o pereche de adidasi usor inalti si mi-am pus talonete. Sa trec si de recuperare si sper sa pot merge ca inainte.

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Perfu
1 year ago

Nici eu nu ma impac cu modeul prezentat de tine in poze , am un model asemanator de la un alt brand si nu sunt deloc comozi , ma dor picioarele de la ei

trackback

[…] in articolul trecut ca am fost norocosul unei tendinite bilaterale la tendonul lui Ahile. Au trecut cam 6 saptamani si […]

2
0
Ce părere ai despre ce am scris?x
()
x