Meniu Închide

Review: router Tenda AC19 AC2100

Lucrez la un nou proiect cu câțiva prieteni și a fost necesar să fac un upgrade la router. Cum aveam nevoie de ceva cu server FTP inclus și port USB, a trebuit să restricționez căutarea.

Am renunțat la al meu TP-Link, luat acum 2 ani, care bietul își făcea treaba, dar mai dădea rateuri cu atâtea device-uri smart conectate. Trebuia să îl resetez săptămânal. Așa că am trecut pe un Tenda AC19 AC2100.

În trecut am mai avut un router de la ei. Un Tenda N301, un router minuscul care se lupta cu rețeaua din garsonieră. Chiar am fost mulțumit atunci și acel router încă își mai face treaba ca și repeater la cineva acasă.

Am comandat routerul, l-am scos din cutie, l-am înlocuit pe cel vechi cu acesta și l-am băgat în priză.

Sincer, îmi era lene să îmi fac o nouă rețea, așa că în pasul de configurare am folosit același nume de rețea (SSID) ca la cel anterior. Bineînțeles că rețeaua mea se numește tot TP-Link… Dar asta nu e important. Important este că mi-a luat 2 minute ca să setez noul router, 2 minute!

L-am băgat în priză, i-am băgat mufa de net din routerul de la RDS, m-am conectat la rețeaua Wi-Fi care nu necesita parolă și am intrat pe tendawifi.com. Mi-am trecut propriul nume la rețea, parolă și asta a fost. Toate device-urile s-au reconectat instant. Chiar am rămas impresionat de simplitatea configurării inițiale.

Ca și review, l-am folosit o zi întreagă și totul a mers ca uns. Cu semnalul nu am probleme, îl prind până și din parcarea subterană și stau la parter. Versus cel vechi, merge mult mai bine streaming-ul 4K de pe TV, ping-ul este mai mic, iar semnalul mult mai puternic.

Îmi place la el partea de stocare externă și accesare prin FTP sau Samba. Îl găsesc destul de util pentru proiectul la care lucrăm, Home Stash. Fac back-up liniștit la pozele din telefon fără să am probleme cu stabilitatea conexiunii la router.

Sper să țină și să mă servească cu bine.

Alte articole

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Marius
2 years ago

Tine, de fapt, ar trebui sa ai si cel mai OK semnal cu el. Chinezu` nu prea respecta ultima data dB, dadea un pic in antene.

1
0
Ce părere ai despre ce am scris?x
()
x