Meniu Închide

Diferența dintre merdenea și pateu

Nu că ar fi o problemă reală a lumii.. Diferența dintre merdenea și pateu este aluatul.

La bază sunt ambele pateuri, diferă doar aluatul, mai crocant, mai moale, în stil franțuzesc. Unii patiseri combină diferite tipuri de brânză, alții pun brânză dulce sau sărată.

Când locuiam în Călărași, găseam numai pateuri cu brânză. Fugeam de la școală în pauza mare și luam două pateuri. Unul îl mâncam pe drum că era cald, al doilea mai tarziu, în altă pauză. Deobicei, se mai trezea câte un coleg care mă ruga să iau și pentru el și mă întorceam cu mai multe. Era cincizeci bani unul și erau calde…

Când ne-am mutat în București, la liceu gaseam merdenea. Era cam același lucru, numai că mai mică și mai scumpă, parcă un leu. Când le ziceam colegilor din București de pateu, nu auziseră de acest termen. Erau uimiți că eu nu știu de merdenea.

În concluzie, sunt cam același lucru. Nu cred că stă nimeni să facă diferența. Au cam același gust și satisfac aceeași nevoie.

Alte articole

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Pato Basil
2 years ago

Și saleurile ce mai sunt?

Alin
2 years ago
Reply to  Pato Basil

Tot pe aici se incadreaza si acelea. La fel, difera foietajul. Din ce am mai vazut in retete, foietajul la saleu se face din doua foi de aluat cu umplutura sau fara la mijloc.

Vasile R
2 years ago

La noi pateu e ăla din ficat, de îl ungi pe pâine. 🙂

Alin
2 years ago
Reply to  Vasile R

Clasic

4
0
Ce părere ai despre ce am scris?x
()
x