Meniu Închide

Colectarea selectivă a gunoiului

Am început de doi ani să sortez gunoiul în funcție de ce poate fi reciclat. Problema de care m-am lovit a fost că nu aveam în zonă pubele de colectare.

Când stăteam la Crângași, în spatele blocurilor era o ghenă comună unde se punea gunoiul la grămadă. Atunci puneam ce nu puteam recicla acolo și începusem să car sacii cu ce aveam sortat în mașină spre alte zone din București unde erau pubele individuale de colectare. Cum aveam drum aproape săptămânal prin Băneasa, găsisem o zonă de colectare unde mă opream mai mereu. Când nu am mai putut să mă deplasez, încercăm să las ce am sortat, lângă pubelele de la ghena blocului. Poate, poate…

Acum, în Sectorul 3, tot nu se colectează selectiv gunoiul la blocul unde stau, dar am o pubelă aproape, la stradă, pentru gunoaie reciclabile. Da, se pot pune mai multe tipuri de deșeuri, plastic, hârtie,  sticlă in aceeași pubelă. Le sortez frumos în pungi de gunoi separate și le arunc acolo.

pexels photo 802221
Atâtea plastice care pot fi reciclate.

Aș vrea totusi ca pe viitor, asociația să susțină procesul de reciclare și colectare și să avem direct la bloc pubele pentru sortare. Sau poate se vor mobiliza mai mulți oameni… Se aruncă gunoiul haotic și pubelele ajung pline de la cartoane, ambalaje, cu atâtea comenzi, când acestea pot fi reciclate.

Alte articole

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Marius
3 years ago

La noi sunt pubele pentru sortat si atat. Nimeni nu respecta, masinile nu ridica separat.

Pato Basil
3 years ago

Eu deja îmi fac planuri referitor la reciclare, dar și compostare ;). Toate se vor întâmpla la Moșia lui Pato.

trackback

[…] în articolul anterior că sortez plasticul pentru […]

4
0
Ce părere ai despre ce am scris?x
()
x