Meniu Închide

Rezervația de urși de la Zărnești

Rezervația de urși de la Zărnești este cea mai mare rezervație de urși bruni din lume și singura din România.

Ne-am trezit devreme și am plecat spre această locație. Online poți vedea numărul de bilete rămase și tot de acolo poți cumpăra foarte ușor. De reținut că ultimul tur este la ora 11, deoarece după, urșii se duc la somn.

Ne-am încadrat la ultimul tur, iar acesta se realizează în grup și cu ghid. Ce pot spune, a fost o experiență plăcută, dar și puțin tristă.

Rezervația a fost creată în memoria ursoaicei Maya și aici au fost salvați sau adăpostiți urși care duceau o viață crudă și abuzivă de captivitate. Aparent, omul este prădătorul ursului, iar cu dragostea lui egoistă reușește să rănească aceste animale.

Ghidul ne-a povestit cazurile cunoscute și în media cu urși ținuți în captivitate, înfometați, chinuiți și mutilați doar pentru profitul personal și pentru ca turistul să își facă poze cu ei. Acest ONG care se ocupă de rezervație a reușit să îi salveze și să le ofere încă o șansă la viață în rezervația care se întinde pe o suprafață de 69 de hectare de pădure. Tot ei reușesc să salveze și dintre urșii care coboară și primesc de mâncare de la turiști, altfel aceștia sunt împușcați.

Dar, pe lângă această parte tristă, mă bucur că sunt salvați și că pot trăi în armonie.

Dacă aveți timp, puteți ajunge foarte ușor de la Brașov, Bran sau Râșnov, iar drumul este pietruit până la intrare. Este cam un 1km de la drumul principal.

Alte articole

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Ce părere ai despre ce am scris?x
()
x