Meniu Închide

Cum să reduci praful din casă

Praful poate fi o adevărată problemă, mai ales daca petreci mult timp acasă. Pe lângă că poți inspira acele scame sau particule de praf, vizual este deranjat, dacă trebuie să cureți mobila la 2-3 zile.

Eu am alergie la praf și mi se îngreunează respirația, așa că de-a lungul timpului am căutat metode ca să tinem casa cât mai curată sau cel puțin să reducem cât mai mult cantitatea de praf depusă.

Ce este praful

Praful este compus din particule sau resturi din diverse surse de ne înconjoară, precum materiale, fibre textile sau naturale, resturi de piele, păr de om sau animal și așa mai departe.

Cum reducem praful depus in jurul nostru

  • Purificator cu umidificator – purificatorul îl am zilnic pornit și pe lângă că filtrează aerul, curăță și mirosurile neplăcute din zonă. Umidificatorul îl mai pornesc la nevoie, când aerul este foarte uscat. Există sisteme 2 în 1 care filtrează și umidifică aerul din jur. Aerul uscat favorizează formarea prafului, deoarece particulele pot călători în liniște prin aer, dar și inflamația căilor respiratorii.
  • Uscător de rufe – observam multe scame în jur, lăsate de pe haine. Uscătorul are un recipient unde se adună scamele de pe haine și mereu se umple. Întâmplarea a făcut să luăm un uscător automat și să renunțăm la structura aia metalică de o aveam întinsă pe balcon. Acum în 2-3 ore, hainele sunt uscate și coșul de rufe se golește mai ușor.

Cea mai mare diferență am văzut-o cu uscătorul, pentru că mare parte din praf era format din scame. Diferența la purificator o văd când trebuie să schimb filtrul și este plin de praf (praf care putea fi pe mobilă sau prin plămâni).

În timp o să revin și cu poze la articol.

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Perfu
1 year ago

Pentru ca , lucrez in domeniu eu nu suport perne sau lenjerii cumparate din magazine de fite si asta pentru ca sunt foarte scumpe si lasa si o gramada de puf si scame . Acum faci curatenie , stergi praful , dai cu aspiratorul si cu mopul si daca te intorci peste cateva minute in camera o sa constati ca praful s-a depus din nou . Poti sa folosesti si solutii anti-statice dar degeaba

Stefan
1 year ago

Da praful este un inamic, care ne poate provoca boli periculoase.

Însă este cam greu sa îl ținem sub control…

Iulian
1 year ago

Probail prin metoda clasică 🙂

3
0
Ce părere ai despre ce am scris?x
()
x