Meniu Închide

Nu sunt făcut să donez sânge

Azi m-am dus buimac la donat sânge, deoarece cineva din familie este internat.

Practic, acum a fost prima oară când am încercat să donez, numai că nu știam că nu sunt eligibil. Am completat chestionarul, am fost sincer, păream sănătos în teorie, până la consultanța cu medicul.

M-a cântărit, mi-a mai pus niște întrebări și a trebuit să îmi ia niste sânge din deget pentru glicemie și ce mai era necesar să afle.

M-a pișcat cu ceva și după îmi tot apăsa pe deget. Mi-a zis doar „vezi că o să îți curgă sânge” și eu i-am zis, „sunt șanse să leșin”. Au trecut cateva secunde, am simțit cum amorțesc și m-am dus în lumea viselor. M-am trezit, mi-a mai zis ceva, m-am întors la loc. M-am trezit iar și totul era difuz, neclar, vorbea cu mine și nu înțelegeam nimic. După ce m-am liniștit, mi-a zis ca am leșinat și că am avut convulsii. Mi-a mai spus că din păcate nu pot dona, din această cauză.

Am mai avut experiențe de genul în trecut, când vedeam sânge, gen o recoltare din zone sensibile, cazuri mai complexe sau simțeam că este extras din mine. Fac analize în fiecare an și sunt în regulă, cu ticăitorul la fel. Acum ce să zic, corpul meu a intrat în modul defensiv.

Ați mai pățit?

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Marius
1 year ago

Dap. Nici eu nu sunt eligibil pt donat. Sau n-am fost, n-am mai testat de atunci. Mi-au zis ca ar fi bine sa nu mai vin, oricum.

Nu am lesinat, dar a vazut ca mi se face rau si mi-a dat ceva efervescent si m-a trimis acasa.

Perfu
1 year ago

Eu am 104 donari si nu am avut nici o problema pana acum 🙂

Stefan
1 year ago

Eu și dacă merg sa îmi ia probe se sânge mi se face rău

Grig
1 year ago

Pe vremea când îmi făceam stagiul militar am văzut Generali care erau spaima ofițerilor din UM, dar când ajungeau pe mana asistentelor pt recoltări de sânge se făceau baligă și se scurgeau pe podea.
3 săptămâni am petrecut în Spitalul Militar din Constanta iar sarcina mea dimineața era să ii împiedic sa atingă podeaua pe cei care leșinau la vederea propriului sânge.

Iulian
1 year ago

Ce să zic, fiecare cu…fobiile lui.

Iulian
1 year ago

Mai bine așa

7
0
Ce părere ai despre ce am scris?x
()
x