Meniu Închide

Cum slăbesc sănătos

Anul trecut m-am apucat de sală și am crescut de la 68kg la 77. Am vrut să pun masă musculară și trebuia sa ating undeva la 2500 kcal zilnic sau poate și puțin mai mult. A fost destul de greu să îmi adaug mese noi, dar și să mă simt mereu plin.

Ajuns la greuntatea de mai sus, mi-am dorit să slăbesc, ca să pot să arăt mai definit, deoarece am acumulat și grăsime, pe lângă mușchii dezvoltați în proces. Așa că mi-am schimbat alimentația și am trecut pe deficit caloric.

Acum am 3 mese principale pe zi, mic dejun, prânz și cină și o gustare după-amiază.

La micul dejun îmi fac 2 ouă fierte sau ochiuri, cu ceva legume și puțină brânză, mozzarella sau normală, plus o felie de pâine.

La prânz, gătim deobicei pui, la tigaie, la cuptor, cu sos sau fără, servit cu orez sau mămăliga ca și garnitură și murături sau legume fierte.

Gustarea e mereu asemănătoare. Îmi place să pun într-un castron niste ovăz cu alune și semințe (un mix de la Lidl), un iaurt grecesc cu 2% grăsime, o banană mărunțită și să amestec tot. La tot amestecul, pun și câteva picături de îndulcitor de la Farmacia Tei. Câteodată mai adaug și căpșuni feliate sau afine.

Iar la faimoasa cină, eu sunt fan mămăliguță cu brânza și iaurt grecesc în loc de smântână. În alte seri mai mănânc pește cu legume sau ton cu roșii, ori în salată.

Și cu ce am enumerat mai sus, stau sub 2000 kcal, mă simt bine și nu ma ia somnul. În unele zile mai oscilez și ating 2000. La ultima analiză corporală, cred că atât consuma corpul meu doar pentru că existam.

Până acum, am ajuns la 73,8 kg și încerc să mai accelez ritmul cu mișcare și exerciții ușoare. Alt lucru care mă mai ajută cu pofta de mâncare și energia, sunt băutor de ceaiuri si cafea.

La capitolul dulciuri și alcool, le-am limitat. Zahăr mănânc mult mai rar, prefer gustări cu miere de albine sau îndulcitor, iar dacă sunt plecat de acasă, îmi iau alune și mă liniștesc. Alcool, poate în unele weekenduri, în rest mă abțin pe cât pot. Vreau să dau burta aia jos la care am lucrat ani de zile…

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Perfu
1 year ago

Sanatos inseamna sa faci sport , nu sa mananci tot felul de chestii vegane . Eu unul nu pot sa mananc vegan pentru ca nu as putea sa muncesc , sa fac efort fizic etc …

Stefan
1 year ago

E nevoie de sport că să dai burta jos.
Grăsimea viscerală este cel mai greu de eliminat.

4
0
Ce părere ai despre ce am scris?x
()
x