Meniu Închide

Review filtru de apă Aquaphor Modern 2

În trecut căram baxuri cu sticle de apă, după am trecut la bidoane, după am trecut la bidoane cât mai mari, gen 10-15 litri. Înainte de pandemie, am trecut la căni, de la Aquaphor, de la Barrier și ne-a ținut ceva.

Mi-au plăcut cănile de filtrat apa, dar mă enerva faptul ca trebuia să aștept după ea să filtreze, mai ales când mă rodea setea. Dacă era să folosim apa la gătit, aveam mult de așteptat. Așa că am căutat altă soluție.

Cum stăm cu chirie, căutam ceva ușor de montat dar și acceptabil la preț. Am văzut treaba asta din titlu, filtrul de apă montabil de la Aquaphor, avea recenzii bune și am comandat unul. Practic, îl avem din August 2021. Când îi pui rezerva, îi vei seta și un grafic pentru viitoarea schimbare a filtrului (se schimbă la an sau mai devreme).

Ce mi-a plăcut la filtru

  • Este ușor de montat. Nu necesită găurit, chemat instalator sau vreo manevră periculoasă. Acesta a venit cu un adaptor care se pune direct la bateria chiuvetei.
  • Are o clapă care funcționează ca și întrerupător. Vrei apă filtrată, dai drumul la chiuvetă, faci switch-ul pe filtru și pac, îți curge apa prin țeava filtrului.
  • Gustul apei este consistent după luni de utilizare.

Ce nu îmi place

  • Este necesar de un debit mic la apă pentru a face o filtrare bună. Am observat gustul atunci când folosești debit mai mare sau mai mic. În manual sunt și specificate niste valori pentru filtrare, dar ține mai mult de sweet spot.
  • Design-ul nu e chiar oau, aș fi preferat ceva mult mai simplu, precum un paralelipiped cu un mic tub.
  • Conducta aia de apă este inestetică. Eu o acopăr cu un plastic de la Ikea.

Și cam atât, pe scurt, ne-a scăpat de multe bidoane și sticle cărate. Pentru cei care nu stau în chirie și au posibilitatea să își schimbe și bateria, există soluții mult mai profi.

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Perfu
2 years ago

Eu tot apa de la robinet o prefer pentru ca este de 10 ori mai buna pentru mine si vorbim pe teste , analize etc …

Mari
Mari
1 year ago

Tocmai am achiziționat un fitru din ăsta. Pentru început apa are un gust cam ciudatel. Rămâne să văd cum mă obișnuiesc cu acest gust. Un mare plus este că am scăpat de cărat bidoane cu apă.
Să ne fie de bine!

2
0
Ce părere ai despre ce am scris?x
()
x