Meniu Închide

Bitwarden – un manager de parole Open Source

Da, probabil folosești 1Password, LastPass și posibil Dashlane sau nimic, dar eu folosesc Bitwarden de vreo 2 ani și e gratis. Sau cel puțin este gratis pentru ce îl folosesc eu. Poți da și bani dacă vrei mai multe nebunii precum 2FA, TOTP sau atașamente. Mulți dintre oameni, nici nu folosesc ce am enumerat mai devreme.

bitwarden password manager open source
Manager parole Bitwarden

Nu m-am lovit de nicio restrictie, pot salva conturi într-o veselie. Doar pentru asta îl folosesc. De multe ori prefer să nu salvez pe contul de Google parole și le salvez pe Bitwarden. Am extensia pusă pe Chrome, am și aplicația instalată pe telefon, când e necesar, clicka-clicka și gata.

Screenshot 9
Un demo cu extensia

Ce ma încântată la acest manager de parole, este faptul că au codul public, proiectul fiind open source pe github. Iar dacă ești paranoia, ai varianta de a ține datele pe propriul tău server.

Voi ce manager de parole folosiți?

Alte articole

Aboneaza-te
Anunta-ma de
guest

2 Comments
Cel mai vechi
Cel mai nou
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Adrian Bolocan
2 years ago

O fi safe să îți ții parolele așa?

Alin
2 years ago
Reply to  Adrian Bolocan

Nu m-am specializat pe criptografie, dar mi-a placut materia.
In principiu, se foloseste un master password pe care doar tu il cunosti si care nu este stocat. Cu el se encripteaza datele tale salvate, ori in mod direct, ori folosind diversi algoritmi prin care master password-ul este inclus intr-o combinatie cu alta cheie de criptare.

In baza lor de date, vor fi stocate datele criptate si doar la citire, cand vei avea nevoie, se vor decripta cu cheia ta. Chiar daca exista o bresa in sistemul lor, datele nu au niciun sens pana nu sunt decriptate la fel.

Ca si idee, exista un articol simplu prin care cei de la Bitwarden explica procesul aici.

2
0
Ce părere ai despre ce am scris?x