Meniu Închide

Trotuarele pentru mașini

SmartSelect 20210922 173337 Chrome

Un nou trend. Un trend care nu îmi place. Faptul că dispar trotuarele pentru pietoni și apar trotuare pentru mașini. Cum așa? Simplu, Gheorghe nu are unde să parcheze mașina, nu dă bani pe o parcare și vrea mașina cât mai aproape, așa că o parchează pe trotuar. Și o urcă cu totul.

Gigel văzând că Gheorghe a parcat pe trotuar, își urcă și el mașina acolo, că doar nu e mai fraier.

Tudor vede și el că poliția nu le face nimic, trec luni și nicio mașină nu e ridicată sau nicio amendă nu e lipită de parbriz, așa că își urcă și el mașina pe trotuar. Și uite așa trotuarele de pietoni se transformă în parcări sau trotuare pentru mașini.

În București și comunele de pe lângă este haos. Ca și pieton mergi în zigzag. Nu se păstrează nici măcar o distanță legală față de gard încât să treci liniștit. Nu știu cum se descurcă oamenii cu copii și cărucioare, dar pe mine mă obosește când ieșim seara la plimbare.

Poate cândva, într-o lume normală, generațiile viitore vor prinde trotuare libere și late, parcări cu plată, șoferi disciplinați și alte basme. O da și infrastructuri bine gândite, nu trotuare de maximum un metru și străduțe blocate de mașini.

Alte articole

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Marius
2 years ago

Nou trend? La noi e deja de vreo 10 ani asta… Intai s-au pus langa borduri, apoi le-au urcat cu o roata, apoi in diagonala pana la gard, acum pe 2-3 randuri prin parcari.

Iulian
2 years ago

Mută-te în N-V Germaniei sau Olanda. Ai trotuarela greu și piste pentru biclă 🙂

Perfu
2 years ago

Degeaba avem legi daca ele nu sunt respectate de catre unii soferi care nici nu au carnetul de sofer luat pe bune

Iulian
2 years ago

Problema parcărilor ar putea fi rezolvată foarte simplu după părerea mea: făcând mai multe parcări.

5
0
Ce părere ai despre ce am scris?x
()
x