Meniu Închide

Cu Jimny-ul prin Zakynthos

Într-un articol anterior am scris despre inchirierea unui Suzuki Jimny și cum l-am folosit la a ne plimba pe insula Zakynthos.

În excursia cu Zakynthos am călătorit împreună cu un alt cuplu. Într-o seară ne-am hotărât ca următoarea zi să închiriem o mașină și să vizităm plaja Porto Limnionas și plaja Gerakas.

În seara în care ne-am hotărât am și fost să rezervăm o mașină pentru ziua următoare. Era un punct de închirieri la maxim 20m de hotelul unde stăteam, ceva cu Yiolios. Aici, ne-a întâmpinat un nene, i-am precizat că vrem să rezervăm o mașină, am ales Jimny-ul decapotat și i-am lăsat un avans. Nu am primit vreo factură, ci doar o carte de vizită cu ceva mazgăleli din pix. Mi-a specificat clar că la ora 9 pot să ridic mașina (era notat și pe cartea aia de vizită). Am dus cartonul în cameră ca să nu se șteargă cerneala de pe el și aia a fost.

Dar nu a fost așa de simplu. Următoarea zi, m-am dus la prima oră cu cartonul și surpriză, tipul închiriase mașina peste noapte. Cei care au luat-o trebuia să o aducă la prima oră, dar nimic. Am încercat să îi zicem că a specificat o oră și nu s-a ținut de ea, am încercat să punem presiune și după mai multe telefoane date de el după clienți, s-a dus la hotelul lor și s-au întors cu mașina. Nu mai aveau nicio mașină disponibilă, am fi luat alta instant ca să nu mai pierdem timpul… În loc de 9, am plecat la ora 11. Am obținut doar o prelungire de închiriere și atât.

Patru oameni într-un Jimny, pe o insulă semi-pustie. Am pornit la drum și am făcut cu schimbul ca și șoferi. La dus am condus eu. Am mers dintr-o parte în alta a insulei, printre plantații de măslini, ba la deal, ba la vale. Am urcat și coborât până și pe serpentine. Bonus, am mers pe străduțe foarte înguste unde făceai cu rândul ca să treci.

Porto Limnionas

Am ajuns la Porto Limnionas după ce am facut ceva serpentine și am parcat mașina pe o stâncă. Era plin de mașini, iar toate șezlongurile din locație, ocupate. Plaja era defapt un golfuleț, totul era stâncos, pietre stânga-dreapta-jos, iar apa clară și adâncă.

Am lăsat gențile de plajă într-o gaură în stâncă și am fugit în apă. A fost grea intrarea în apă, erau pietre pe jos și foarte alunecoase de la apă și mușchi. Nu aveam acea încălțăminte specială pentru roci. M-am dus puțin sanie la intrarea în apă, mai eram și puțin panicat pentru că nu știam adâncimea. Fetele au stat pe margine, la mal, unde daca te mai mișcai un metru, deja nu mai atingeai cu picioarele. Iar noi băieții, am dat ture pe acolo.

Mi-a părut puțin rău că nu am avut mască de snorkeling, m-am descurcat cu niște ochelari de înot.

Înainte să plecăm, am luat masa la restaurantul de pe stâncă, din această locație. Peisajul era de vis, mâncarea așa și așa.

Plaja Gerakas

gerakas beach
Plaja Gerakas

De la Limnionas, am plecat spre Vasilikos pentru a ajunge la altă plajă, Gerakas.

Era cald afară, dar nu simțeam în mers, doar aveam mașina decapotată. Am acoperit totuși zona din spate, fetele erau precum furnicile sub lupă. Drumul era foarte pustiu, ce mai dădeai de alte mașini sau de oameni pe scuter, dar în rest case părăsite și câteva sate pustii. Fauna era mixtă, erau zone care semănau cu scene din filmele cu Mexic, putea oricând să apară unul cu arma și nu mai auzea nimeni de tine.

Până să ajungem la plaja Gerakas, Waze văzând că avem 4×4, ne-a băgat pe un drum forestier. L-am oprit pentru că era și el obosit, am trecut pe Google Maps și am dat cu spatele spre drumul asfaltat. Nu ne doream să ieșim chiar pe plajă cu mașina.

Am parcat mașina și am pornit spre plajă. O plajă foarte lungă, unde am avut noroc să găsim șezlonguri și umbrelă. Aici ne-am bălăcit și odihnit mai multe ore. Priveliștea era superbă. Am mai văzut ceva interesant aici. Erau niște piramide din lemn puse pentru a proteja cuiburile de țestoase. Cică vin din mare și își îngroapă ouăle în nisip. Într-o altă călătorie am aflat mai multe despre ele.

La întoarcere toată lumea era obosită. Nu ne doream decât să ajungem la cazare și să luăm cina. Drumul a trecut foarte rapid, am lăsat Jimny-ul și am fugit să mâncam.

Dacă ajungeți prin Zakynthos, acel Porto Limnionas merită!

Alte articole

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Pato Basil
2 years ago

Bine că era mașină mică, dacă zici că ai ajuns pe strada sforii… E nebunie cu străzile alea, și în Malta nu înțelegeam cu merg cei cu autobuzele la cm și cu viteză.
Poate o sa ajungem și noi in Zakynthos, dar nu anul acesta. Ne bucuram că am văzut marea, am fost la lac de câteva ori.

Marius
2 years ago

Meah, eu n-am nimerit in zona asta deloc. Dar e pe checklist 😀

Iulian
2 years ago

Nici nu știi la ce să te mai aștepți acum cu pandemia asta nouă. Dacă se va mai putea ieși din țară sau nu. Așa că e mișto că tot ai făcut o ieșire-două.

3
0
Ce părere ai despre ce am scris?x
()
x