Meniu Închide

Livada de mure din Afumați

Prietena mea a descoperit o livadă de mure pe rețelele de socializare și într-o zi ne-am urnit în acea locație.

Este vorba despre o livadă de mure aflată în comuna Afumați, județul Ilfov. Undeva pe câmp, cam la maximum un kilometru de la drumul asfaltat, se găsește o plantație de mure. Cel care o deține a decis să accepte turiști, clienți care să își culeagă singuri murele și să se bucure de această activitate, gustând bineînțeles și din rodul cules.

La intrare te întâmpină un domn vesel, zâmbitor care te întreabă dacă ai mai fost pe la ei sau este prima oară. Acesta îți va da câte casolete ai nevoie pentru a culege și eventual îți va face o mică pregătire, cum să deosebești murele coapte de cele crude și care sunt stadiile lor de coacere. Acesta recomandă să și mâncați în timp ce culegeți.

Ca și preț, este 8 lei kilogramul dacă îți culegi singur. Bineînțeles, poți cumpăra și murele gata culese. Pe lângă mure, mai au și câteva produse artizanale din mure.

Am stat cam o oră pe plantație, eu și prietena, împreună cu câte o casoletă. După câteva plimbări printre rânduri, am ieșit cu ele pline, dar și noi cu pofta satisfăcută.

Le-am cântărit, am plătit, dar am mai lăsat și ceva în plus, pentru murele ajunse în stomac. Cu siguranță ne mai întoarcem curând!

Facebook: Livada de mure Afumați

Google Maps: Mure Afumați

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Pato Basil
2 years ago

Am văzut acest tip de abordare tot mai utilizat, încă de anul trecut am văzut prin Vrancea o livadă de cireși care vindea cu 5 lei când în București erau 25.

1
0
Ce părere ai despre ce am scris?x
()
x