Meniu Închide

Mina Trotuș – Salina Târgu-Ocna

Cum vremea a fost ploioasă în weekend, am decis să mergem la salină. Am plecat din Buzău cu familia pe E85, am trecut de Focșani, Mărășești, Adjud și am ajuns la Salina Târgu-Ocna. Drumul a fost liber, majoritatea se întorceau din Moldova. Un mic impediment l-a reprezentat ploaia torențială de pe drum, dar cu răbdare și viteza corespunzătoare, i-am dat inainte.

Ajunși acolo, ne-a dus Google Maps-ul pana la aleea principală și am căutat să parcăm. Surprinzător, parcările erau pline, așa că am lăsat mașina mai sus de locație.

Am luat bilete, 30 lei de persoană și am trecut de niște turnicheți. Le-am scanat, bineînțeles. Era o scară, de acolo se cobora într-o parcare și te puneai la rând pentru a te îmbarca în autobuz. Când am văzut prima mașină, am zis că ăsta ne este sfârșitul. Se chinuiau să îi închidă ușa, deoarece i se rupsese o balama de la rugină.

20210613 133025
Microbuz

Am avut noroc că nu am mai încăput și am așteptat următoarea mașină. Surprinzător, au venit autobuze, care arătau decent și cică erau euro 6, dar nu am o poză cu ele. Probabil cu mașina de mai sus au suplimentat. Așa, am urcat în autobuz, cu măștile puse și am luat un loc.

Lumea nu prea era obișnuită cu masca, iar autobuzul era plin, ca la rată. În acel moment ne aflam in Covido-mobilul.

20210613 133933
Mina Trotus

Autobuzul a plecat spre mină, printr-un tunel de 3 km, asfaltat și consolidat. Ajunși acolo, am intrat pe o poartă mare de lemn, în partea de vizită a minei.

Sare în stânga, sare în dreapta, sare sus-jos. Mina este de sare. Aceasta este a treia cea mai mare salină din România și una dintre cele mai vechi. Din ce citisem, eram la 240m adâncime.

La intrare în partea dreaptă se află un lăcaș de cult, iar în restul salinei, sunt amenajate zone pentru turiști, chioșcuri, băncuțe, șpații de joacă, dar și de relaxare. Un fel de mall, dar mai rudimentar. M-au fascinat pozele cu istoria salinei, dar și mica parte de muzeu.

Per total, ne-a plăcut plimbarea prin salină. A fost relaxant, iar plămânii i-am simtit încărcați cu aer curat. Recomand vizitarea unei saline în perioada în care vremea nu ține cu voi, dar și vara, deoarece temperatura este constantă în orice anotimp, la 13 grade.

M-am abținut pe cât am putut să nu testez sarea de pe perete

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Pato Basil
2 years ago

Ai luat sare neiodată acasa?

Pato Basil
2 years ago
Reply to  Alin

Nu prea folosesc :), dar la gătit mă interesa. cel putin aveau?

Iulian
2 years ago

Saramură pentru pus slana era?

Pato Basil
2 years ago
Reply to  Iulian

Din aia îți aduc eu de la țară ;)) din izvor!

7
0
Ce părere ai despre ce am scris?x
()
x