Meniu Închide

Șeful și statul

În ultimii 5-6 ani, am interacționat mai mult cu oamenii și cu diverse service-uri auto sau firme care oferă servicii și am observat un tipar. Șeful o duce bine, vine îmbrăcat elegant, își bea cafeluța, stă cu ochii pe afacere, se arată interesat, iar angajații nu au condiții de bun simț ca să își desfășoare activitatea.

Nu știu cum e în alte țări cu afacerile mai mici, dar până acum, cu ce m-am lovit de la noi, mi s-a părut jale. Firma nu are grup sanitar pentru angajați sau clienți, unele nu au apă curentă, căldură, chiar și scule sau protecții pentru angajați.

Am văzut până și lavoar improvizat dintr-o sticlă de plastic legată de o sârmă, la firmă care se ocupă cu schimbat parbrize și este în top 5 rezultate Google. Și era și șeful acolo, nu avea nicio remușcare când tot învârteau de dopul ăla…

Am mai vorbit cu angajați când așteptam după lucrări, câțiva se plângeau de condiții, câțiva erau indiferenți. Câțiva chiar îi duceau dorul lui Ceaușescu, tocmai pentru că aveau dușuri, toalete, căldură, condiții minime.

Înțeleg că sunt niște norme care trebuie respectate atunci când ai angajați, dar care pot fi fentate, probabil de aici a plecat tot. Inspectorul vine, patronul întinde mâna, inspectorul pleacă, „ne vedem la anul”. Altfel, nu îmi explic.

Și încă nu am întrebat un șef dacă lui i-ar plăcea să lucreze în asemenea condiții sau dacă le conștientizează.

Alte articole

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Marius
2 years ago

Cred ca in multe situatii se merge pe burtă. 🙂

Pato Basil
2 years ago

Nici cu clienții nu se poartă altfel, sunt buni banii dar nu și munca la ele: https://pato.ro/viata/cu-tigaia-prin-service-uri.html
Mama lor de tigăi, dacă ar fi toate noi…n-ar pupa un ban, că toți ar fi obligați să meargă la reprezentanțe.

Perfu
2 years ago

Pe majoritatea patroniilor nu-i intereseaza decat profitul , nu-i intereseaza daca angajatii au sau nu au conditii

Iulian
2 years ago

Sunt și cazuri în care ai așa ceva. Nu cred că neapărat are legătură cu șeful. Probabil depinde și de firmă și regiunea din care faci parte. Aici la noi în Bucovina, mai ales în locația în care mă aflu există condiții, și tot timpul se întreține curățenia și miroase a curat de fiecare dată când intrii. Semn că permanet cineva se ocupă.

Chestia este de mentalitate.

Alin
2 years ago
Reply to  Iulian

Ar putea fi si de la educatie, cultura. Am dat si de sefi pe care ii intereseaza bunastarea angajatului, deci nu exclud.

5
0
Ce părere ai despre ce am scris?x
()
x