Meniu Închide

Șoferi speciali

S-au asfaltat și renovat câteva străduțe pe lângă mine. S-a construit în zonă, s-a modificat rețeaua de canalizare, iar după, s-au apucat de acoperit. Au făcut o treabă decentă.

În primele zile, șoferii au parcat ba lângă trotuar, ba călare pe trotuar. Cei din zonă, au început să le ridice ștergătoarele deoarece nu mai puteau merge pe trotuar. La fel, mamele care își împingeau cărucioarele, erau nevoite să ocolească.

Cu timpul, acei șoferi care parcau fără să le pese, s-au educat și ei. Numai că, se mai trezește câte unul care își trântește mașina, deși alte 20 sunt parcate regulamentar. Ar fi bine dacă ar funcționa așa ușor sesizarea la poliție. În trecut am încercat să raportez, când stăteam în Crângași, dar pe lângă că nu am primit niciun răspuns la email, șoferul a plecat liniștit, iar în altă zi și-a reluat conportamentul. Amenzi se pot da într-o veselie prin București, dar nu prea are cine să o facă.

20210525 181050

Iar treaba asta cu „am suv, parchez unde vreau”, este un comportament toxic. Sigur nu e prima oară când parchează așa.

Încă sper la ziua în care din când în când poliția patrulează și aplică legea din care am citit cu toții la școala de șoferi.

Alte articole

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Pato Basil
2 years ago

Mai eu la mine la bloc, găsesc cu greu loc de parcare, configurația zonei permite parcarea pe o singura latura al blocului, loc unde parchează defapt și alte două blocuri. Nu militez pentru bizoneala, mi-am parcat mașina și la două străzi distanță, dar e aiurea și se va rezolva „cumva” când ne vom muta la casă.

Iulian
2 years ago

Există și lege? Era ceva parcă de genul dar pentru oamenii de rând…legea e cea a junglei…urbane. Descurcă-te cum poți ca să supraviețuiești

Alin
2 years ago
Reply to  Iulian

Este interzisă ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, iar când aceasta este permisă, conform indicatoarelor sau marcajelor, lățimea minimă a trotuarului lăsat la dispoziția pietonilor trebuie să fie de cel puțin un metru.

@Iulian: ba cu o ranga, ba cu o cheie :))

Perfu
2 years ago

Ar avea cine sa-i amendeze dar din pacate nu sunt scosi pe traseu

5
0
Ce părere ai despre ce am scris?x
()
x