Meniu Închide

Amfiteatrul Transilvania…

Am fost zilele astea până la munte, la Cheile Grădiștei. Când am plecat de acolo, am zis să vizităm și Amfiteatrul Transilvania, deoarece mai auzisem de el și că este în zonă (plus că au o prezentare superbă pe site-ul lor).

Am pus locația pe Google Maps și am pornit la drum. La prima vedere Îmi estima 30 de minute și din desen păreau câteva serpentine.

Din Cheia, am făcut dreapta, pe o străduță neasfaltată, strada Valea Lungă și am mers înainte cu speranța că se îmbunătățește drumul. Până am intrat în pădure… aveam 3 mașini în spate și se mai adunau, iar noi eram pe un drum forestier, îngust cu porțiuni rare unde te puteai retrage pentru momentele când te intersectai cu cineva din sens opus. Era cam dificil să întorc mașina din drum, așa că am ținut drumul spre locație, dacă tot ne-am aventurat, măcar să mergem până la capăt.

Au fost 30 de minute lungi, în care am mers încet și m-am chinuit să nu iau „burtă” cu mașina, să nu rămân suspendat prin șleauri sau să nu sparg ceva pe dedesubt. Ajuns la prima „serpentină”, am dat de drum mai lat, pietruit cu piatră mare, cât de cât voluminoasă și m-am dat la o parte pentru cei cu suv care nu mai aveau răbdare. După atâta mers încet și urcat la altitudine, am ajuns sus la locație.

Parcă eram în pustietate. Am parcat mașina și am pornit cu prietena la pas pe terenul acestei locații la înălțime. În stânga-dreapta aveai râpă și zăreai lanțuri de munți, iar undeva jos se vedea un sat, probabil Moeciu. Priveliștea era chiar drăguță.

Mai în depărtare se afla și unitatea de cazare, câteva căsuțe și un restaurant. Nu a părut chiar așa primitor faimosul Amfiteatru. Era pustiu, iar cică restaurantul era deschis pentru cei cazați. Puțin confuz aici.

Am stat vreo 20 de minute, am tras niște poze cu noi, cu priveliștea și cam asta a fost. Am pornit iar la drum, pe același traseu anevoios. Cine avea experiență de condus, ne înțelegeam din priviri, semnale, unul se retrăgea din timp, iar celălalt trecea. În schimb, am pățit la o porțiune cu șleauri, cum traversam, o fată s-a grăbit să intre și m-a blocat fix când mai aveam puțin să ies, iar spatele mașinii mele alunecase puțin spre ea de la șleau. Noroc cu niște trecători că ne-au ghidat încât să nu ne hârjâim.

Concluzii, sfaturi și altele

Dacă nu ai suv, mașină înaltă, 4×4, mergi încet și încearcă să nu hârjâi mașina pe dedesubt (prea rău, deoarece poți sparge baia de ulei). Cum faci asta? Dacă mergi încet, reduci balansul pe verticală a mașinii din cauza suspensiei și la fel, poți să te sui cu roțile de pe o parte pe zona mai înaltă a drumului.

Alt sfat, dacă vine cineva din față, încearcă să te oprești și să observi dacă el se retrage și îți face loc sau dacă tu îi poți face loc. Nu porniți amândoi unul spre altul și vedeți după, că puteți rămâne blocați din spate.

A fost decentă locația Amfiteatrul Transilvania pentru priveliște. Prea curând nu cred că mai ajung. Poate când îmi voi lua suv și vreau să-mi demonstrez ceva. Mi se pare cam over-rated locul. Posibil dacă mă voi caza cândva, îmi voi schimba și părerea.

Alte articole

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Iulian
2 years ago

Pare frumos locul din poze.

Alin
2 years ago
Reply to  Iulian

Nu neg, doar ca pentru drum, nu s-a meritat.

Pato Basil
2 years ago

Am auzit numai de bine de zonă, eu nu am avut șansa să vizitez…acum aștept să crească puiul de om, să mai putem merge pe undeva.

Marius
2 years ago

Știu oameni cu jip ce nu l-au folosit niciodată la altceva decât la astfalt. 😀

Ionut
Ionut
1 year ago

Atentie cu ce masina urcati, daca garda masinii este joasa, va recomand sa nu urcati. Eu m-am intors la jumatatea drumului deoarece imi era imposibil sa mai urc.

6
0
Ce părere ai despre ce am scris?x
()
x