Meniu Închide

Claxonul cu goarna

Satul Ceacu este foarte aproape de orașul Călărași, iar o mare parte din copilărie am fost ba la Ceacu – la țară, ba în oraș.

Pe la sfârșitul anilor 90, majoritatea lucrurilor mai diferite le găseai în bazar, acesta fiind în oraș. Acest bazar, era un loc plin de comercianți, îngrămădit, unde găseai orice. De la bile de rulment, la jucării, haine și veselă, până la alimente.

Într-o zi, bunicu a venit de la oraș și mi-a adus un claxon de bicicletă. Eram mic, dacă aveam 5-7 ani. Pe atunci abia apăruseră soneriile electrice cu buton.

Era un claxon cu goarnă, ce îmi adusese el avea trei. Fusese la oraș, iar dacă îți doreai ceva pentru bicicletă te duceai la „ruși”, o parte din bazar unde comercianții aveau marfă din afară, de unde și denumirea.

SmartSelect 20210202 160831 HuionSketch

Nu am găsit varianta cu trei goarne, dar semăna cu cel de mai sus.

Eram foarte încântat de claxon, mai ales cum trebuia să merg numai pe trotuar și îl foloseam din plin. Poate din cauza asta îmi place să apăs prin magazine pe acele jucării „squishy” pentru căței.

Dezavantajul la claxonul ăsta cu goarnă era că trebuia să imi deplasez mâna de pe ghidon ca să apăs pe acea sferă de cauciuc. Pe atunci nu erau străzile asfaltate(nici acum nu sunt) și cădeam.

Mai cretin era că mai pierdeam câte o goarnă în drumul meu și mă duceam disperat să o caut prin iarbă. Ajunsesem să le lipesc cu superglue.

Ca și claxon este fain de încercat, dar recomand clasica sonerie cu click-uri. Tragi de câteva ori cu degetul și aia e.

Alte articole

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Pato Basil
3 years ago

Eu nu am avut nimic pe Pegasul meu, în copilărie…și nici bicicletă, până acum de ne-am mutat “la casa noastră”.

1
0
Ce părere ai despre ce am scris?x
()
x