Meniu Închide

Prima călătorie prin agenție – Zakynthos Grecia

De 4 ani călătorim împreună, însă până acum, toate excursiile noastre au fost hand-made, diy sau cum vreți să le ziceți. De la bilete de avion, cazare, obiective de vizitat ori trasee, toate erau atent organizate de către noi, fără ajutor extern.

Anul acesta totuși, am decis să apelăm la o agenție. Deși ne-a descurajat un pic faptul că nu există pachet sub 7 nopți, avantajul principal a fost acela al zborului de tip charter (drumul cu mașina era exclus iar zborul către Zakynthos presupunea minim o escală și foarte multă agitație). Așadar, cea mai bună opțiune s-a dovedit a fi prin agenție. 

La recomandarea unor prieteni, cu care am și călătorit, am ales ca și agenție Paralela45.

Am mers la unul din sediile lor, unde am dat de o doamnă foarte drăguță care ne-a prezentat mai multe oferte, toate respectând dorințele noastre: Zakynthos, all-inclusive, nici prea ieftin, nici prea scump, relativ aproape de plajă și așa ne-am hotărât la Poseidon Beach Hotel.

Toate documentele ne-au fost transmise pe e-mail, foarte bine organizate, cu toate informațiile necesare + indicații pentru completarea documentelor necesare întrării în Grecia, pe timp de pandemie. 

În ziua plecării ne-am prezentat cu 3 ore mai devreme la aeroport, întrucât check-inul nu se putea efectua online. Odată ajunși pe aeroportul din Zakynthos, am fost așteptați de un reprezentant al agenției de acolo și transportați la hotel cu un autocar, unde aventura de abia aștepta să înceapă. 

Ca scurt rezumat, am identificat atât avantaje:

  • Zbor charter, cu bagaj de cală inclus 
  • Transfer de la aeroport la hotel și invers
  • Posibilitatea de a merge în excursii organizate, cu ghid din partea agenției
  • Suport in cazul în care ceva nu era in regulă
  • Obligativitatea achiziționării unei asigurari de sănătate ( + covid în perioada aceasta )
  • indicații clare și documente bine organizate

Însă, evident că au existat și mici dezavantaje:

  • Plata integrală a sejurului cu minim 2 săptămâni înainte (noi am rezervat cu o luna înainte și tot atunci am și plătit integral)
  • pachetele sunt pentru minim 7 nopți (știm cu toții că zilele de concediu sunt limitate)

Merită să călătorești prin agenție?

Depinde. Uneori da, alteori nu.

Pentru un concediu de relaxare, lipsit de stres, griji și agitația organizarii călătoriei, cu siguranță că aș alege din nou o agenție. Însă, dacă aș vrea să explorez, să văd cât mai multe locuri, să experimentez cât mai multe lucruri, aș alege din tot sufletul excursiile noastre diy, care sunt atât de dragi inimii mele. 

Alte articole

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Marius
2 years ago

Costuri?

Celina
Celina
2 years ago
Reply to  Marius

Hei. Costul total a fost de 1653 euro ( 8300 RON, la momentul achitarii ) la care s-au adaugat 100 de lei pentru asigurarea de sanatate.
Pachetul a inclus cazare la hotel de 3* in regim all-inclusive + transport cu avionul.
Ar mai fi de mentionat ca am rezervat cu doar o luna inainte, cu siguranta ca daca am fi rezervat mai devreme, preturile ar fi fost mai mici 😀

Marius
2 years ago
Reply to  Celina

Hmm, pentru 2 persoane e okeiuș, nu pare a fi cu mult peste DIY. Asigurare de sanatate mi se pare degeaba in UE, atat timp cat ai cardul european de sanatate. 🙂

Alin
2 years ago
Reply to  Marius

Serviciile considerate gratuite la noi in tara nu sunt toate gratuite si in alte tari. Fiecare sistem de sanatate este diferit. Acum, nici nu poti prevedea ce patesti.
Pentru linistea noastra mentala, am preferat acea asigurare de calatorie. Din ce am mai citit, acestia au contracte si cu clinicile private. Pana la urma, este alegerea fiecaruia 😀

Pato Basil
2 years ago

Eu nu am mers niciodată prin agenție. Nu sunt convins că voi apela curând la astfel de servicii, firește dacă nu vrei sa te doară capul de nimic e ok…de fapt mint, colegii care au organizat banchetul de finalizare a facultății au folosit o agenție atât pentru transport cu microbuzul cât și cazare până la nisipuri, din cate îmi amintesc a fost foarte decent.

Alin
2 years ago
Reply to  Pato Basil

Treaba cu Nisipurile îmi amintește de plăcerea unor licee din Călărași de a organiza bancheturile acolo (frate-miu a prins).

6
0
Ce părere ai despre ce am scris?x
()
x