Meniu Închide

Campanie fără instrucțiuni

Am citit astăzi un articol despre Nudge Marketing. O metodă prin care poți afecta decizia oamenilor pentru a atinge un scop al tău.

SmartSelect 20210224 203442 SamsungInternet

Cel mai bun exemplu era despre o campanie prin care s-a dorit reducerea chiștoacelor aruncate pe jos. Cei care se ocupau de campanie au montat niște cutii pe care era inscripționat mesajul Who is the best player in the world? Ca să votezi, trebuia să îți introduci chiștocul într-o gaură și pica în jumătatea cutiei corespunzătoare alegerii tale. În urma experimentului, în UK s-ar fi redus poluarea cu chiștoace cu 46%.

Ce mi s-a părut interesant la această abordare este faptul că au inclus și instrucțiuni pentru ca oricare Gigel să înțeleagă ce este cu cutia și cum se poate afirma (vote with your butt).

Am întâlnit același experiment și în București, iar prin acest articol înțelegem că are succes, dar că lumea vandalizează cutiile sau le deteriorează. Eu cred totuși că mulți nu știu cum să le folosească.

Am văzut două cutii și nu îmi era clar ce este cu ele. Designul lor este minimalist, au o țigară între acele două locașuri, dar nu se înțelege că este destinat chiștoacelor.

20210224 1929538226541198142161428
Comparați prima cutie, care a fost pusă prin UK, cu cea pusă la noi. Cum vi se pare?
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Daniel
3 years ago

S-a fumat de mult și campania asta de prin București.

Pato Basil
3 years ago

Și nu încurajează cumva fumatul? :)) Fanii lui Messi probabil vor trebui sa fumeze la palmares!

4
0
Ce părere ai despre ce am scris?x
()
x