Meniu Închide

Jurnal scuter #3

Povesteam în Jurnal scuter #1 și Jurnal scuter #2 că m-am apucat să meșteresc la scuter după ce acesta m-a lăsat în drum.

I-am schimbat semiluna de la pedala se start și arcul, furtunașele de benzină/vacuum, curățat carburatorul și reîncărcat bateria.

Ultima oara i-am reîncărcat bateria și am încercat să dau la automat ca să-l pornesc. Motorul pornea, dar murea la câteva secunde de când luam degetul de pe buton.

Am verificat furtunașele să fie etanșate, am încercat să reglez carburatorul ca să primească mai multă benzină și m-am dat bătut pentru acea zi.

Următoarea zi m-am trezit setat să scot iar carburatorul și să-l fac bucăți. Cine știe, poate nu l-am etanșat bine sau am infundat vreun jigler. L-am curățat cu spray de carburator, piesă cu piesă, l-am reasamblat și l-am pus la loc. Nu am reușit să repornesc scuterul pe moment și l-am lăsat pentru alta zi.

Iar ieri, m-am dus hotărât să curăț bujia, să reglez carburatorul la minimul de aer și relantiu și ce să vezi, l-am pornit! L-am reglat ușor cât să stea la relantiu după ce s-a încălzit motorul.

După atâta timp, mi-a rămas numai să calibrez setările carburatorului și să rearanjez firele din zona unde am lucrat.

Dacă nu am menționat, m-am luptat cu o Vespa Sprint 49cc în 2 timpi.

Alte articole

Aboneaza-te
Anunta-ma de
guest

1 Comment
Cel mai vechi
Cel mai nou
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Alexje
Alexje
5 days ago

Eu am avut un Kymco Agility 50 nou pe care regret ca l-am vandut dupa 3 ani. Anual mergeam la service sa il faca intretinerea. L-am vandut pe la 3500km. Cui i l-am dat a mers cu el de la 3500 la 9000km fara schimb de ulei si praf facut la rulmenti, frane, etc. Am poze cu el pe blog daca nu ma insel.

1
0
Ce părere ai despre ce am scris?x