Ziceam în articolul anterior că sortez plasticul pentru reciclare.
Și este mult plastic, foarte mult. Am redus din plasticul cumpărat cum am putut, dar tot se adună. Mai rău este că o parte din plastic nu este reciclabil sau se reciclează greu. Casoletele pentru carne au deobicei cifra 7 și sunt greu de reciclat, folia de împachetat este nereciclabilă, celuloza de la casoletele alimentare, la fel se reciclează greu.
Mă îndoiesc că se reciclează mare parte din plastic, dar îmi fac datoria de cetățean „responsabil”. O dată pe săptămână ducem un sac cu plastice la ghenă.
Din câte am citit peturile o să valoreze 50 de bani. 10 peturi – 5 lei
Când mă duceam la birou, aveam un container automat de colectare și primeai voucher pentru cumpărături. Era plasat lângă un Carrefour.
Ar fi o idee bună dacă s-ar plasa mai multe prin oraș.
Eu mă orientez pe reutilizare, acum folosesc niște cutii pentru iaurt pentru a înmulți niște căpșuni sa le dau cadou unui prieten.
Ziceam că abia aștept să mă mut la casa, să fac și compostare ;). Am mai multe idei.
Succes cu compostare, cred că poți strânge ceva îngrășământ.
Pe partea de plastic aș încerca să-l granulez, dar nu știu ce aș putea face mai departe cu el.
Doar că nu tot plasticul este ușor reciclabil, cum ai scris și tu. Nu toate preturile sunt făcute după aceeași formulă… Cam ca la biserica unde credincioșii sunt rugați să nu vina cu lumânări din comerț pentru a putea recicla ceara.