Garajele din beton sau garajele turnate. A fost o modă prin anii 2000 când lumea își cumpăra garaj din beton și îl punea pe domeniul public. Acesta era o construcție anostă, gri, cu o ușă mare și un acoperiș ușor înclinat, care își deservea scopul. Acela de a adăposti o mașină.
Iar din acest trend, s-a ajuns la sute de garaje împrăștiate printre blocuri. Le găseai înșiruite. Aveam zone în Călărași unde adăposteau zeci de mașini sau erau transformate în ateliere.
A fost un moment când am stat la bloc în Călărași, iar lângă spațiul de parcare, erau și două șiruri de garaje, apărute precum ciupercile. Avea și tata unul. Probabil a fost un heirup pentru oamenii din zonă. Aveau și unde să le pună, dispuneau de o suprafață generoasă de spațiu verde.
Când ieșeam afară să ne jucăm, escaladam garajele. Ni se părea o aventură să te cațeri pe ele și să sari de pe unul pe altu. Dacă era iarnă, strângeam mormane de zăpadă lângă un garaj și ne aruncam de pe unul fix în zăpadă.
Din ce am văzut și pe Google Maps, multe au fost ridicate, iar zonele ocupate de garaje, eliberate. Acestea au fost interzise de primării.
Daca ai un teren și vrei un garaj fără bătăi de cap, se găsesc pe olx de la cei care vor să scape de ele.
Prin București încă mai sunt multe de genul ăsta. A fost o perioadă când toți primarii se lăudau că le demolează. Dar ce crezi? Încă mai sunt zone unde se găsesc cu zecile. Și nu le are nimeni grija. Sunt acolo în continuare.
Referitor la acest subiect, tot am căutat la mine pe blog dar nu am dat de el…acum mulți ani în Brăila, pe faleza Dunării ( unul dintre obiectivele turistice ale orașului) a răsărit suspendat la vreo 3 metri înălțime un astfel de garaj. Cică era o formă de artă modernă…arata că un ***@t plantat într-un parc. O prostie, dar poate noi proști cei care nu înțelegem arta.